Vanzarea cartilor postale prin Posta

De doua ori pe an, la nivel national, multi oameni gasesc in cutia postala un plic cu informatii si carti postale ale artistilor care picteaza cu gura si piciorul. Aceste articole fac parte din distributia de Craciun, respectiv, de primavara a Editurii.

Unii destinatari care nu cunosc cartile postale ale artistilor care picteaza cu gura si piciorul sunt deranjati ; scrisorile ajung la destinatie cel putin cu o saptamana inainte de Craciun, cand multe alte organizatii non-profit trimit scrisori pentru donatii. Pentru a evita orice neintelegere, Editura nu cere prin seria de carti postale donatii. Din contra : Editura ofera acest articol, livrat prin posta, spre vanzare. Aceasta abordare este forma cea mai directa pentru a ajunge la potentiali clienti. Destinatarul decide daca plateste sau nu cartile postale. El nu are obligatia de a returna sau de a pastra articolul.

Cine decide sa cumpere cartile postale, poate sa fie sigur ca veniturile din aceste vanzari ajung la artistii care au pictat cu gura sau piciorul, motivele de pe cartile postale.

Editura din Stuttgart, apartine cooperativei artistilor care picteaza cu gura sau piciorul, cooperativa infiintata la initiativa lui A.E. Stegmann, artist care picteaza cu gura , in 1957, ca si organizatie de ajutor reciproc. Editura este responsabila pentru comercializarea cartilor postale si a altor articole cu motive realizate de artistii care picteaza cu gura sau piciorul. Editura este condusa de catre Florian Stegmann, nepotul parintelui fondator al cooperativei artistilor care picteaza cu gura sau piciorul.

Datorita orientarii sale comerciale, care a fost infiintata de fondatorii ei ca si o baza financiara de auto-ajutorare, Editura nu are statut de organizatie non-profit.

Profiturile din aceste vanzari ajung la membrii sai si la cei cu bursa, care sunt cu dizabilitati, sub forma de plati lunare. Membrii cu bursa vor fi promovati cu ajutorul acestor fonduri in dezvoltarea artistica, iar membrii cooperativei au un venit lunar constant, ceea ce le permite o autonomie si independenta financiara. Acest venit il primesc pe toata durata vietii, chiar si cand nu vor mai fi in conditia de a crea.