Bine ati venitArtisti remarcabili

O soarta comuna leaga artistii care picteaza cu gura si picioarele. Privati de folosirea mainilor de la nastere, sau, in urma unei boli, sau, a unui accident, acesti barbati si femei au invatat sa manuiasca creionul sau pensula pentru a realiza tablouri demne de admiratie.

In lipsa mainilor, cele mai utile instrumente ale omului pentru a reda frumusetea care ne inconjoara sunt Piciorul si Gura care tin pensula, creionul sau dalta…O vointa de neclintit si curajul de care dau dovada vor da nastere lucrarilor pe hartie sau panza.

Cooperativa, creata de si pentru artisti

La initiativa lui Arnulf Erich Stegmann, insusi cu handicap in urma poliomielitei, pictor cu gura, a fost creata in 1957 cooperativa Artistilor care picteaza cu gura si piciorul. Mai mult de 800 de artisti care nu isi pot utiliza mainile duc astazi o viata demna dedicandu-se activitatilor creatoare. Deci, aceasta este o lucrare creata de artistii cu dizabilitati si pentru ei.

Cooperativa incurajeaza reproducerea lucrarilor de catre artisti si distribuirea lor catre edituri. In acest fel, cooperativa asigura independenta financiara a membrilor sai care isi recupereaza in acelasi timp simtamantul valorii lor sociale.

Serge Maudet, artist care picteaza cu gura

Cand am fost copil, internat in spital, imi imaginam picturi colorate pe tavanul camerei mele. Am pictat griul din viata cu albastru, vazut in cele mai magnifice nuante ale curcubeului.