Florin Anghel

Artist care picteaza cu gura

Nascut in 1981
Bursier din 2008

Florin Anghel s-a nascut pe 9 Februarie 1981 in Bucuresti, capitala Romaniei. In 2004 a suferit o rana prin impuscare care a dus la o fractura a vertebrelor C5 – C6 si de asemenea o rana la maduva spinarii la vertebrele C3 stanga – C5 dreapta. 

Dupa o perioada petrecuta la centrul de reabilitare pentru tetraplegici in Toledo, in anul 2005, a fost internat in centrul de ingrijire pentru persoanele cu handicap – C.A.M.F. – in Leganes langa Madrid. In acest centru de ingrijire a avut acces la ateliere de pictura, unde a început să creeze picturi simple în 2005. 

Progresul continuu al abilităților sale de a picta cu gura i-a permis să producă propriile sale creații, cu teme pe care le-a găsit în fotografii. Între timp, artistul pictează subiecte date de natură, în special de oameni și animale sălbatice, cu contraste puternice de lumină și culoare într-un stil realist. 

Acest lucru i-a permis să participe la concursuri și expoziții naționale de pictură. Unul dintre tablourile pictate cu gura de catre Florin Anghel este un portret al lui Rafael Nadal ( celebrul tenismen ), pe care i l-a inmanat personal la o expozitie.

Cosul tau