Sergiu Aurel Nichescu

Artist care pictează cu gura

Născut in 1970
Bursier din 2006

Sergiu s-a născut în judeţul Mehedinţi, la Orşova. De mic copil a iubit înălţimile şi a făcut o pasiune pentru căţărat. Viaţa lui a luat o altă turnură în momentul în care a suferit un accident, în urma căruia şi-a pierdut ambele mâini.

„Mă jucam «de-a v-aţi ascundelea» şi eu am vrut să mă ascund pe un stâlp. Acel stâlp alimenta tot cartierul şi avea 22.000 de volţi. Am pus mâna pe fire şi mi s-au carbonizat mâinile”, şi-a amintit Sergiu. Imediat după accident, Sergiu a fost adus la Timişoara, iar doctorii nu i-au dat nicio şansă de supravieţuire. După trei luni de stat în spital şi doi ani acasă, Sergiu s-a întors din nou în clasa a V-a şi a învăţat să scrie şi să picteze cu gura.

„A fost o perioadă critică în viaţa mea, cu o adolescenţă rebelă. Eram revoltat împotriva lui Dumnezeu că m-a lăsat fără mâini”, a mai spus Sergiu.

A primit „mâini” după 17 ani de rugăciuni

La 18 ani a mers în Austria, unde a primit proteze de la Crucea Roşie. Acestea nu i-au putut, însă, înlocui mâinile. „Nu se fac încă proteze pentru mâini amputate din umăr şi nu am putut să le folosesc”, a spus bărbatul. Timp de 17 ani după accident, Sergiu s-a rugat într-una la Dumnezeu pentru mâini, fiind convins că o să le primească. „După 17 ani de rugăciuni fierbinţi în care m-am rugat la Dumnezeu pentru mâini, am primit răspunsul. Mâinile mele sunt soţia mea, care m-a acceptat aşa cum sunt”, a spus Sergiu, plin de bucurie.

Cei doi s-au cunoscut la ziua de naştere a unei prietene comune, iar de atunci au rămas nedespărţiţi. Timpul nu a făcut decât să le întărească relaţia, iar dragostea a fost cea care i-a ajutat să treacă peste orice obstacol.

Citește mai multe despre povestea artistului:

https://www.libertatea.ro/lifestyle/picteaza-desi-nu-are-maini-2-455947

https://adevarul.ro/stiri-locale/timisoara/a-ramas-fara-ambele-maini-la-11-ani-dar-are-834291.html

Cosul tau