Despre Noi

Artiști remarcabili

Pentru un artist, nimic nu poate înlocui pierderea capacității de a crea. Drumul către realizarea artistică pare inaccesibil pentru persoanele cu dizabilități. Vă puteți imagina cum sensibilitatea, luminozitatea, precizia, bogăția formelor și culorilor, liniile și umbrele, care sunt caracteristice unei opere de artă pot fi reduse la o simplă exprimare a gurii sau piciorului?

În lipsa mâinilor, cele mai utile instrumente ale omului pentru a reda frumusețea care ne înconjoară sunt piciorul și gura care țin pensula, creionul sau dalta.

Stegmann_web

De la handicap la creație

Omul are o putere interioară uimitoare, care a insuflat în el o revoltă, o încăpățânare creativă împotriva imuabilului. Ea conduce acești artiști pentru a face față dificultăților inerente în orice lucrare artistică, dificultăți care ar putea părea de neînvins chiar și pentru o persoană care își posedă ambele mâini.
Fantezia și voință îndărătnică le permite realizarea lucrărilor pe suport de hârtie sau panză chiar și cu instrumente insuficiente.
Trebuie să fii conștient de ceea ce reprezintă drumul parcurs pentru a ajunge la asemenea rezultate, de pedepsele fizice și psihice care sunt adesea produse din nefericire. Acești artiști privați de propriile mâini sunt ca și bătuți în cuie de scaunele cu rotile pentru totdeauna.

De multe ori, din păcate, un om sănătos nu are idee cum e să trăiești cu o astfel de boală sau suferință. Pentru acești artiști, creația este o eliberare care trebuie să fie înțeleasă într-un sens mai larg decât o simplă proiecție a personalității, așa cum se întâmplă de obicei.

 

Creații artistice care emană fericire și speranță

Cu toate că fondul acestor realizări artistice este tragic, artiștii în aproape toate lucrările reproduc toată frumusețea dulce, veselă, încântătoare, sentimentală din lumea noastră. Florile, peisajele zâmbitoare, animale, orizonturi largi și frumusețea interioară a naturii moarte sunt subiectele redate de artiștii care pictează cu gura sau piciorul. Nostalgia, visul, idealul întruchipează dorința arzătoare pentru o existență lipsită de griji în care toți oamenii trăiesc fericiți. Aceste lucrări dau picturii comerciale adevărată valoare, ceea ce o face umană și convingătoare.

Grup social activ

Un grup social activ

Unii dintre acești artiști au finalizat studiile de artă înainte de boală sau de accident, alții au handicap din naștere și au învățat să picteze mai târziu, iar alții sunt autodidacți, care au fost în măsură să dea un nou sens vieții lor.

Editura APGP cu sediul în București comercializează reproduceri după picturile realizate cu gura și piciorul sub formă de corespondență poștală care conține felicitări, calendare sau alte produse de hârtie.

Din această activitate a editurii APGP artiștii își obțin venitul lunar.

Care este misiunea noastră?

Editura APGP cu sediul în București este partenerul editorial român al Asociației Artiștilor Pictori cu Gura și Piciorul din lume.

Editura APGP oferă spre vânzare prin corespondență directă și fără obligații seriile sale de primăvară și de Crăciun, care se schimbă în fiecare an. După primirea trimiterii, destinatarii pot decide singuri dacă doresc să plătească pentru ea. Nu aveți nicio obligație de a cumpăra, returna sau depozita bunurile.

Auto-ajutorarea artiștilor se bazează pe vânzarea produselor lor și nu pe apelurile la donații. Prin urmare, editorul – un SRL – nu are statut de organizație non-profit. Această orientare comercială a fost deja dorită de generația fondatoare a asociației.

Editura APGP se consideră un partener al artiștilor care pictează cu gura și piciorul. Menține o strânsă legătură cu artiștii români și organizează o dată pe an o expoziție – o bună ocazie pentru o examinare artistică intensivă sub îndrumare profesională, pentru a se reîntâlni și a face schimb de idei unii cu alții.

Persoanele cu dizabilități care pictează cu gura sau cu picioarele și care sunt interesate de o finanțare din partea VDMFK sunt invitate să contacteze Editura APGP din București.

 În ultimii 7 ani, Editura APGP s-a dovedit a fi un partener de încredere pentru artiștii care pictează cu gura și cu piciorul. Cei 2 angajați ai editurii păstrează un contact strâns cu artiștii care trăiesc în România – și promovează schimbul continuu între artiștii înșiși. În acest scop, editura organizează expoziții și organizează în fiecare an un atelier de pictură.

Sarcinile actuale ale angajaților editurii sunt următoarele: gestionarea vieții cotidiene. Aceasta include selecția și conceperea de produse atractive, precum și motivele pentru reproducerile care sunt folosite pentru cărți, calendare, cărți și, bineînțeles, susținerea producției și distribuția acestor produse. În plus, suntem, de asemenea, punctul de contact pentru clienții noștri fideli, dintre care unii sunt alături de noi de mulți ani, dacă au întrebări legate de comandă sau de editor.

O serie întreagă de sarcini zilnice care au avut un singur scop în ultimii 7 ani: să elibereze artiștii pentru că aceștia să se poată dedica în întregime picturii. În strânsă colaborare cu VDMFK, editura s-a impus cu succes că unul dintre cele mai neobișnuite modele de auto-ajutorare din zilele noastre.

 

Cosul tau