Întrebări și Răspunsuri

Ce este Editura APGP?

Editura APGP, cu sediul în București, este o editură proprie a Asociației VDMFK, o organizație de auto-ajutor fondată în 1957 la inițiativa pictorului cu gura Arnulf Erich Stegmann.  Editura APGP este responsabilă de comercializarea felicitărilor și a altor produse cu motive ale artiștilor care pictează cu gura și picioarele. 

De ce primesc scrisori de la Editura APGP?

În scrisorile noastre, respectăm principiul publicității directe. Spre deosebire de organizațiile non-profit, Editura APGP nu solicită o donație, ci oferă articolele spre vânzare prin expedieri poștale directe, fără obligații. Acest concept de vânzări este cea mai directă formă de adresare către potențiali clienți. Destinatarii sunt liberi să decidă dacă doresc să plătească pentru felicitări. În plus, nu trebuie să trimită articolele înapoi.

Cum se împart banii?

Oricine decide să cumpere felicitări poate fi sigur că încasările realizate vor reveni artiștilor care pictează cu gura și picioarele, respectiv care au creat motivele pentru felicitări. Profiturile din vânzări ajung prin VDMFK sub formă de venituri lunare către membrii și bursierii asociației, adică artiștilor cu dizabilități. În timp ce bursierii sunt sprijiniți în avansarea artistică cu ajutorul acestor fonduri, membrii primesc de la asociație un venit lunar, care le permite să ducă o viață în mare măsură independentă și autonomă din punct de vedere financiar. Artiștii primesc acest onorariu lunar pe viață, chiar dacă vor fi în situația de a nu mai putea picta.

Este prima dată când primesc corespondență de la Editura APGP. Cum obține Editura APGP adresa mea?

Pentru a ajunge la noi clienți, închiriem adrese de la furnizorii de servicii pentru utilizare unică. Acesta este singurul mod în care putem adresa corespondența noastră persoanelor care nu fac încă parte din baza noastră de clienți, să le prezentăm produselor artiștilor care pictează cu gura și piciorul și să le oferim spre vânzare, fără obligații.
Utilizarea datelor este transparentă. Veți găsi originea adresei pe spatele scrisorii publicitare adresate.
Informații despre originea adresei pot fi solicitate în scris în orice moment către:

EDITURA ARTISTI CARE PICTEAZA CU GURA SI PICIORUL SRL
Str. Nicolae Caramfil nr. 22, Etaj 3, Ap. 304, Sector 1

sau vă rugăm să vă adresați în scris la: protecția.datelor@apgp.ro

Vă rugăm să prezentați înțelegere vă putem notifica numai în scris, în conformitate cu cerințele autorității de supraveghere. Veți fi informat în termenele stabilite.

Dacă nu mai doriți să primiți corespondență de la noi în viitor, vă puteți dezabona folosind FORMULAR DEZABONARE

Dacă nu vreau să cumpăr felicitările, trebuie să le trimit înapoi?

Nu, puteți păstra felicitările și le puteți folosi cum doriți.

Unde mă pot înregistra pentru lista de distribuție?

Dacă doriți să primiți corespondența noastră, vă rugăm să completați FORMULAR ABONARE

 

Sunt artiștii cu adevărat persoane cu dizabilități?

Artiștii care pictează cu gura și piciorul care sunt membri ai Asociației VDMFK nu mai pot să-și folosească mâinile fie din cauza unei boli sau a unui accident. De aceea pictează cu picioarele sau cu gura. Dacă vrei să-ți faci singur o idee, îi poți cunoaște personal pe toți artiștii la diferite expoziții. În secțiunea Artiști a acestui website puteți afla mai multe despre poveștile de viață ale artiștilor.

 

 

Primesc o chitanță de donație când cumpăr felicitarile?

Asociația Artiștilor care pictează cu gura și piciorul (VDMFK) a fost înființată în 1957 de pictorul cu gura Arnulf Erich Stegmann. Motivația sa a fost crearea unei organizații de auto-ajutor pentru artiștii cu dizabilități care să le ofere o sursă sigură de venit și astfel o viață independentă. Datorită acestei orientări comerciale, Editura APGP nu are statut de organizație non-profit. Prin urmare, nu veți primi o chitanță de donație, dar vom fi bucuroși să vă emitem o chitanță de plată, dacă este necesar.

Cum pot susține financiar artiștii care pictează cu gura și piciorul?

Prin achiziționarea produselor primite prin poștă sau prin MAGAZIN ONLINE. De încasări vor beneficia artiștii sub formă de plăți lunare. Vă rugăm să înțelegeți că nu putem lua în considerare plățile dvs. către anumiți artiști.

Cine sunt artiștii care pictează cu gura și piciorul?

Asociația are în prezent 4 artiști români care pictează cu gura și piciorul.
Maria Vayon, Sergiu Aurel Nichescu, Denisa Alexandra Moraru, Florin Anghel
Pentru mai multe informații despre artiști, faceți clic pe numele lor.

 

Cum pot fi admis în VDMFK?

Oricine pictează cu gura sau cu picioarele pentru că nu își poate folosi mâinile din cauza unui handicap poate aplica să se alăture asociației. Un juriu de experți decide cu privire la cererea de admitere după evaluarea abilităților artistice ale solicitanților. Asociația este bucuroasă să accepte noi bursieri care pictează cu gura sau cu picioarele pentru că nu pot picta cu mâinile. Un prim contact se poate face prin intermediul Editurii APGP prin FORMULAR CONTACT

Ce se oferă pictorilor cu gura și piciorul?

Asociația VDMFK distinge între următoarele categorii în ceea ce privește afilierea membrilor:

Bursa de studiu

O bursă este acordată inițial pentru trei ani. Consiliul de administrație al Asociației VDMFK este cel care decide acordarea bursei, respectiv pe baza unei propuneri a unui juriu de specialitate format din doi artiști independenți, apți de muncă și a președintelui VDMFK. Cuantumul sprijinului lunar se ajustează in funcție de dezvoltarea artistică. Bursa nu este destinată subzistenței, ci pregătirii artistice. Pe lângă achiziționarea de ustensile de pictură și literatură de specialitate, ar trebui să fie posibil să frecvenetezi o școală de artă sau să iei lecții private de la un artist. Juriul de experți monitorizează în permanență evoluția artistică a bursierilor pe baza lucrărilor originale depuse și, dacă este cazul, le propune pentru admitere ca membri asociați sau ca membri titulari. Un membru al Asociației VDMFK ar trebui să execute aceeași activitate artistică care, de altfel, i-ar da dreptul și de a deveni membru într-o asociație de artiști.

Membru asociat

Comitetul executiv decide cu privire la acceptarea ca membru asociat. Membrii asociați au dreptul de vot, dar nu dreptul de a candida. Ei pot alege membri titulari ca delegați, dar nu pot fi aleși ca delegați.

Membru cu drepturi depline/titular

Calitatea de membru cu drepturi depline se dobândește prin aderarea la asociație. Cererea de admitere urmează să fie depusă la comisie de către juriu. Decizia finală privind admiterea unui membru cu drepturi depline este rezervată luării deciziei de către Convenția Delegaților. Odată cu admiterea ca membru, artiștii primesc un venit lunar, care le permite să se dezvolte artistic și în mare măsură să aibă  independență materială. Membrii își primesc cotizațiile lunare pe viață.

Informații suplimentare pot fi găsite în statutul VDMFK.

Pot comanda picturi originale de la Editura APGP?

Nu, operele originale ale artiștilor nu pot fi obținute de la editură, deoarece originalele rămân întotdeauna proprietatea artiștilor. Dacă vedeți un motiv pe unul dintre articolele noastre de la care doriți să achiziționați originalul, am fi bucuroși să aflăm detaliile necesare pentru dvs., cum ar fi vânzarea, formatul, tehnica de pictură și prețul.

Cosul tau